Избери подходящия за вас SSL сертификат

GeoTrust
 • RapidSSL30лв./година
 • RapidSSL Wildcard310лв./година
 • GeoTrust QuickSSL Premium155лв./година
 • GeoTrust True BusinessID175лв./година
 • GeoTrust True Business ID with EV295лв./година
 • GeoTrust True Business ID Wildcard940лв./година
Symantec
 • Symantec Secure Site647.72лв./година
 • Symantec Secure Site Pro1615.23лв./година
 • Symantec Secure Site EV1615.23лв./година
 • Symantec Secure Site Pro EV2433.40лв./година

Какво е SSL сертификат?

SSL сертификат

Един от често задаваните ни от клиенти въпроси е „Какво е SSL сертификат?”. Най-просто казано, SSL (или Secure Socket Layer) и неговият наследник TLS (Transport Layer Security) са криптографски протоколи, които се използват за транспорт и защитата на връзката, осъществена от потребителите към твоя сайт. SSL беше и си остава най-популярното название за комуникационна сигурност в интернет и все още се използва като описание на подобрената му версия TLS. Не е нужно да знаеш всичко за SSL/TLS и в подробности да разбираш как работи, за да можеш да се възползваш от неговата функционалност, но е важно да знаеш, че доста често срещана практика при хакерите е да се опитват да „подслушват“ комуникацията между клиент и сървър с намерението да откраднат чувствителна информация, като лични данни и номера на кредитни карти. Когато комуникацията не е криптирана, тя не е защитена и съответно рискуваш твоите клиенти да я загубят. Лесно можеш да разбереш дали един уебсайт е защитен със SSL, като просто погледнеш адресната лента на твоя браузер. Ако там изписаният уеб адрес започва с https://, тогава сайтът е защитен. Ако вместо това е изписано само http://, тогава връзката не е криптирана и е уязвима.

Много онлайн потребители вече разбират предимствата на SSL сертификатите и предпочитат да сърфират в интернет без да рискуват своята сигурност. В случай, че притежаваш онлайн бизнес и боравиш с чувствителна клиентска информация, тогава е силно препоръчително да си закупиш SSL сертификат подходящ за твоите нужди. Ако бизнесът ти тъкмо стартира, тогава може да помислиш за по-евтини варианти като RapidSSL от GeoTrust, с който ще можеш да покриеш само един домейн. Ако ти се налага да защитиш повече от един домейн или просто искаш да впечатлиш своите клиенти с по-видими индикации за наличието на криптирана връзка, тогава можете да помислиш за „Wildcard SSL“ или за такъв с разширена валидация (EV SSL).

Която и от опциите да избереш, SSL сертификатът е един от най-простите начини да докажеш, че те е грижа за сигурността на твоите потребители. Ако имаш каквито и да е въпроси свързани с избора на SSL сертификат, не се колебай да се свържеш с нашия отдел за техническа поддръжка.

Към всеки SSL сертификат получаваш:
Допълнително към Всеки SSL ще Получите:

МОМЕНТАЛНА АКТИВАЦИЯ

Често се наблюдава забавяне на активацията на SSL сертификати при други доставчици и това разбираемо предизвиква разочарование у потребителите. Ние разбираме твоето желание току-що закупеният от теб сертификат да започне да функционира колкото се може по-скоро и затова предлагаме моментална активация.

БЕЗПЛАТНА Инсталация

БЕЗПЛАТНА ИНСТАЛАЦИЯ

Освен да знаеш какво е SSL сертификат и да притежаваш такъв, също така ще трябва да го инсталираш, за да може той да функционира. В някои случаи инсталацията на SSL сертификати може да се окаже проблемна и отнемаща доста време, особено ако се опитваш да я направиш сам. Ако уебсайтът ти се хоства при нас, такъв проблем не бива да те тревожи, защото нашият експертен екип по техническа поддръжка ще направи тази инсталация вместо теб напълно безплатно.

7-Дни Гаранция за Връщане на Направено от Вас Плащане

7 ДНИ ГАРАНЦИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ НА НАПРАВЕНО ОТ ВАС ПЛАЩАНЕ

Ние разбираме, че неочаквани обстоятелства могат да те накарат да размислиш за направената покупка на SSL сертификат. Ето защо, в такива случаи ние ще ти върнем 100% от направеното от теб плащане в рамките на първите седем дни от покупката - без да задаваме въпроси!

Често задавани въпроси?

 • Всеки път, когато зареждаме страниците на даден уебсайт, нашият браузър осъществява двустранна връзка със сървъра, на който се намират асоциираните файлове. SSL сертификатите имат изключително важната роля да криптират тази връзка и да осигурят пълната сигурност на данните ни.

  Наличието на SSL сертификат се обознава със специален символ-катинар и позволява на разглеждания уебсайт да се отваря със защитения HTTPS протокол.

 • SSL сертификатите могат да се разделят на няколко главни типа, в зависимост от нивото на валидация, което осигуряват.

  Self-signed сертификатите са безплатни и често са свързани с вътрешните потребности на даден онлайн проект. Сертификатите с валидиране на домейн (DV SSL) включват лесна проверка, която верифицира сайта чрез собствеността на домейна му.

  Също така може да срещнете сертификати с валидиране на организацията (OV SSL) и такива с разширена валидация (EV SSL). Последните включват обстойни проверки на целият бизнес и се обознават със зелено катинарче пред URL адреса на сайта.

 • Главната цел на SSL сертификатите е криптирането на комуникацията между потребител и сървър, но ползите им се простират много по-надалеч от сферата на сигурността.

  SSL сертификатите помагат и за по-бързото зареждане на сайта, както и за по-доброто класиране в специфични онлайн търсения (SEO оптимизация). Не на последно място, защитеният със SSL сайт вдъхва доверие у посетителите и ги уверява, че са попаднали на страницата на сериозен и легитимен бизнес.

 • NS1 си партнира с Let’s Encrypt проекта, за да осигури на всичките си клиенти безплатни self-signed SSL сертификати.

  За по-високи нива на сигурност, може да погледнете възможните опции за закупуване на сертификат от гиганти в индустрията като GeoTrust и Symantec, или да интегрирате вече закупен такъв от друг доставчик.