SSL сертификат

Какво е SSL сертификат

Това е протокол, който пренася данни между потребител и сървър. Той защитава информацията от трети страни като я криптира. Така те не могат да я анализират или използват.
Криптирането със SSL сертификат означава, че информацията се преобразува с алгоритъм, който може да се дешифрира само от получателя й с помощта на ключ.

Кога трябва да използвам SSL сертификат

Ако сте собственик на електронен магазин или на сайт, който изисква от потребителите въвеждане на лични данни, то използването на SSL сертификат е задължително за Вас. С него гарантирате спокойствието и сигурността на своите клиенти.
Този тип защита може, разбира се, да се ползва и от всеки, който желае да гарантира сигурността на своя уеб сайт по още един начин.

Колко вида SSL сертификати има

Работим с два доставчика GeoTrust и Comodo и ви предлагаме 3 вида сертификати според валидацията им:

1. SSL сертификат без допълнителна валидация. За да го получите е нужно само да се провери дали сте собственик на домейна, към който искате да го ползвате. Такива сертификати са:

2. SSL сертификат с допълнителна валидация. Можете да го получите само ако имате активна фирма, което се проверява специално от издателя на сертификата. Такива сертификати са:

3. SSL сертификат с допълнителна разширена валидация. При използването му в адресната лента на браузъра се появава допълнително означение, което указва на потребителите, че могат да са напълно спокойни за сигурността на данните си. Получавате го след като издателят му направи цялостна проверка на фирмата Ви и е сигурен в нейната легитимност. Такива сертификати са:

Консултирайте се с нас – екипа на NS1 – ако не знаете кой сертификат ще е най-подходящ за вашия сайт.

GeoTrust SSL сертификати

GeoTrust RapidSSL30лв./година

GeoTrust QuickSSL Premium155лв./година

GeoTrust RapidSSL Wildcard310лв./година

GeoTrust True Business ID175лв./година

GeoTrust True Business ID with EV295лв./година

GeoTrust True Business ID Wildcard940лв./година

Comodo SSL сертификати

Symantec Secure Site750лв./година

Symantec Secure Site EV1660лв./година

Symantec Secure Site Pro1660лв./година

Symantec Secure Site Pro EV2500лв./година

Не сте сигурни какво да изберете? Попитайте специалист кой план е за вас.