Повече от 18 години опит в индустрията ни е научил, че сигурността е най-големият проблем в днешни дни. Платформи с отворен код като WordPress, Joomla, Drupal, Prestashop, Opencart, Magento и други улесняват атаките на хакерите неимоверно, особено когато атакуваните сайтове са разположени на споделен хост.

Статистиките на Google показват, че сигурността е сериозен проблем и хората неизбежно започват да ѝ обръщат повече внимание. Ето защо, ние от NS1.bg решихме да изградим наша собствена система за сигурност наречена SShield, която може да достави ново ниво на сигурност за сайтове, които ползват нашите услуги.

Какво представлява SShield?

Какво Представлява SShield?

Основната мисия на SShield е да защитава вашите сайтове от хакерски атаки насочени към тях, като успешно елиминира 99.998% от опитите за злонамерени действия.

SShield осъществява мониторинг в реално време на всички ваши сайтове и в случай на пробив, той разбира за него незабавно. Следват стъпки по събиране на подробности за атаката и изготвяне на доклад, който се изпраща до собственика на засегнатия уебсайт.

Как работи SShield?

Нашата уникална система за сигурност осъществява денонощен мониторинг на всички ваши сайтове. В случай на пробив, SShield го улавя незабавно. След това, той започва да събира данни за атаката и автоматично изпраща доклад до собственика на уебсайта с информация за засегнатите данни.
Как работи?

Защо SShield е уникален?

Системата за сигурност SShield е различна от всички останали с това, че е 100% автоматична и работи с елементи на AI и машинен интелект. За разлика от другите подобни системи, SShield не разчита на бази данни с хашове на вируси, а вместо това използва логика, за да инспектира кода и процесите и така улавя злонамерена дейност. SShield може да различи с лекота легитимния трафик и поведение от необичайния такъв.
Защо SShield е Уникален?

Защо всеки уебсайт има нужда от SShield?

SShield блокира успешно 99.998% от всички атаки и известява собственика на уебсайта в случай на успешен пробив. Ако това се случи, SShield не блокира достъпа до афектирания акаунт, както процедират другите хостинг доставчици. Вместо това ви изпраща известие и дава необходимото време за реакция, за да може проблемът да се реши без да се налага прекъсване на функционалността на уебсайта. Впоследствие, SShield извършва периодични тестове с цел да провери дали уязвимостта е отстранена.
Защо Всеки Уебсайт Има Нужда от SShield?

Как SShield прихваща хакерските атаки?

Десетилетия наред, сървърите и персоналните компютри се защитават предимно от системи за сигурност, които разчитат на готови и редовно актуализирани бази данни с хашове на вируси. Информацията в тях се използва по време на сканиранията с цел да се улови злонамерен код или хакерски действия. Това не е никак добра идея, защото когато нов или различен вирус атакува вашия уебсайт или сървър, вие няма да разберете докато той не е добавен в базата данни на антивирусния продукт.

За да реши този проблем SShield използва AI алгоритъм, за да установи евентуално злонамерено поведение в стартираните процеси на съответния сървър и във файловете на вашия уебсайт. Мониторингът се осъществява денонощно - 24/7/365.

Следвайки логика и използвайки машинен интелект, SShield установява злонамереното поведение автоматично, без да има нужда от бази данни с вирусни хашове, които трябва да се обновяват ежедневно.

Как SShield Прихваща Злонамерено Поведение?