Как да конфигурирам SpamExperts за моя домейн?

SpamExperts ще ви позволи да блокирате 99.98% от нежеланата поща без нужда от допълнителна конфигурация. За да активирате защитата е нужно да следвате стъпките отдолу.

  • Влезте в контролния панел на адрес https://spamexperts.ns1.bg с вашето потребителско име и парола.
  • Кликнете върху иконката Add domain както е показано отдолу.
добавяне на домейн
  • Въведете името на домейна, за който искате да активирате анти-спам защита и потвърдете.
добавяне на домейн в spamexperts
  • След кликване на бутона Continue ще се появи още едно поле, където можете да изберете към кой е-мейл сървър да бъдат изпращани сканираните съобщения. По подразбиране сървъра е mail.domain.com, където domain.com е името на вашия домейн. Кликвате на бутона Add, за да продължите напред, с което приключва процедурата по добавяне на домейна в системата за блокиране на спам.
  • Сега трябва да промените MX записите за вашия домейн, за да могат всички е-мейл съобщения за да бъдат изпращани към филтриращите сървъри. Те ще проверяват всяко изпратено съобщение и ще блокират спам съобщенията. Легитимните ще бъдат изпращани към вашия е-мейл сървър и ще достигат пощенската ви кутия.
  • За да промените MX записите за вашия домейн е нужно да влезете в контролния панел cPanel и да кликнете на Zone Editor, който се намира в секцията Domains. След това кликнете на Manage срещу името на домейна ви.
редактиране на dns zone

На следващата страница ще видите всички DNS записи за вашия домейн. От тук можете да промените MX записа. Кликнете върху Edit срещу MX записа и го променете както е показано отдолу.

промяна на mx запис

Следните 2 полета са важни тук.

Priority: 10

Destination: mx1.ns1.bg

На следващата стъпка трябва да добавите и втори сървър, така че ако единия от сървърите спре да работи, другият ще сканира съобщението и ще го достави. За добавянето на втория запис е нужно да кликнете на Add Record бутона и да попълните полетата по следния начин.

Name: domain.com. (точката след името на домейна е задължителна)

Type: MX

Priority: 10

Destination: mx2.ns1.bg

След попълването на полетата кликвате върху Add Record, с което приключва конфигурацията и анти-спам защитата е активирана за вашия домейн.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*