За колко години да регистрирам домейна си?

domain extension

Питали ли сте се дали има значение за колко време ще регистрирате домейна си? Дали има значение, ако регистрацията е за 1 година или за 10 години? На практика се оказва, че има значение за колко време е регистриран един домейн или по-точно след колко време ще изтече. Практическото приложение е за SEO оптимизация и по-добро класиране на уеб сайта Ви в търсачките. Защо? Защото по времето оставащо до датата на изтичане на домейна Ви Google преценява колко важен е за Вас този домейн и сайта на него. Вече има логика, нали?

Регистрирайте домейна за поне 3 години

Когато става въпрос за домейна на Вашия бизнес е важно да го регистрирате за по-дълъг период от време. Ригистрирайте го за 3 или 5 години. Важно е до изтичането на домейна в никакъв случай да не остава по-малко от 1 година. Не е критично, но е препоръчително. Тежестта, която Google дава на този фактор не е от голямо значение, но защо да не се възползвате от допълнителното предимство? То може да се окаже решаващо при класирането на Вашия сайт в търсачките. Като резултат той ще се появява в списъка с резултатите преди тези на Вашия пряк конкурент. Тогава вече факторът ще има значително по-голяма роля. В края на месеца броя на продажбите, които Вашият уеб сайт е реализирал ще са повече. Затова е добра идея, когато регистрирате домейн имена, които са важни за Вас и зад тях стоят бизнес уеб сайтове, да поръчвате домейна за минимум 3 години. Добра практика е, когато остане една година до изтичането да го подновявате с още 3.

Изберете изгодно име за Вашия домейн

Изберете точното име на домейна за Вашия сайт, регистрирайте го за минимум 3 години и след като сайтът е изграден не забравяйте да оптимизирате всички страници за ключовите думи, за които искате да излизате на първите резултати в Google. Това са първите стъпки, с които трябва да бъде стартиран всеки един бизнес, който продава услугите си онлайн.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*