Безплатен хостинг. Заслужава ли си?

безплатен хостинг

Огромна част от уеб сайтовете в Интернет използват безплатен хостинг. Голямата прилика между тях е, че това са главно лични сайтове или страници без особено значение. За тях прекъсването на хостинг услугата не е от особена важност и могат да го приемат.

Броят на уеб хостинг фирмите, които предлагат безплатен хостинг в България не са много, но на световно ниво са хиляди. Някой от най-големите на световно ниво са 000Webhost, Freehostia, Freehosting.com. Някой от тях дори предлагат безплатен cPanel контролен панел. Можете да видите по-голям списък хостинг фирми предлагащи безплатен хостинг на адрес http://www.techradar.com/news/internet/web/top-free-hosting-for-uk-businesses-1214296

Добра идея ли е използването на безплатен хостинг? Защо важните уеб сайтове плащат за хостинг? Това са въпроси, на които ще дам отговор в следващите редове.

Виж още

Как да оптимизирам уеб сайта си?

 

оптимизация уеб сайт

Случвало ли ви се е да бъдете информиран от хостинг доставчика си, че уеб сайтът ви използва твърде много процесорни ресурси? От една страна това е хубаво, защото означава, че сайтът ви става по-популярен и се посещава от повече хора. От друга страна това означава повече разходи за хостинг, защото ще трябва да преминете на по-висок хостинг план. Преминаването към по-голям план е най-бързото и лесно решение, но има и друго – да оптимизирате уеб сайта си, за да използва по-малко процесорно време. Второто е значително по-трудно и изисква знания, усилия и време. В тази статия ще дам информация относно стъпките, които можете да следвате, за да оптимизирате сайта си и съответно той да се нуждае от по-малко системни ресурси докато обслужва голям брой посетители.

Виж още

Какво е сървър?

сървър от NS1

Какво е сървър? Колко е голям? Прилича ли на компютър? Това са част от въпросите, които често получавам, когато обясня на приятел или познат с какво се занимавам. Поради причината, че много хора не знаят какво е сървър, каква е неговата роля, колко е голям, какви са неговите характеристики и много други интересни факти свързани със сървърите, реших да напиша тази статия, в която да обясня какво е сървър. Смятам, че тя ще стане полезно четиво за немалка група от хора, които искат да разберат малко повече за сървърите, къде живеят уеб сайтовете и как се случва цялото това вълшебство в Интернет. Ще се опитам да не изпадам в много технически детайли, за да поддържам темата лесна за разбиране и интересна за четене. Ще се опитам да я напиша, така че всеки без каквито и да е познания в сферата на информационните технологии да може да разбере какво е това сървър и когато бъде попитан от някого или попадне в ситуация, да може сам да обясни.

Виж още