Какво се случва като изтече домейна ми?

Случвало ли Ви се е да забравите да подновите домейна си и той да изтече? Ако Ви се е случвало със сигурност знаете, че след изтичането на домейна Ви Вашият сайт спира да работи. За да заработи отново първо трябва да подновите домейн името и след това да изчакате няколко часа, за да могат посетителите на сайта Ви отново да го достъпват. Правилата за възстановяване на домейн след неговото изтичане са различни за отделните домейн разширения. Тези правила са еднакви за всички без значения в коя фирма сте регистрирал Вашия домейн. За да избегнете изтичането на домейна Ви е добра идея да го подновявате за повече години напред или да използвате стъпките отдолу, за да не забравяте да го подновите.

  • Плащайте подновяването на домейна с Вашия хостинг, а не отделно. По този начин се намалява шанса да забравите да подновите и домейна освен хостинга. Това не винаги е възможно, особено когато двете услуги не са поръчани едновременно или когато хостинг услугата се плаща в една фирма, а домейна в друга.
  • Свържете се с Вашия домейн регистратор и се убедете, че той изпраща напомнящи съобщения преди изтичането, за да имате достатъчно време да го подновите.
  • Убедете се, че не сте спрял известяванията за изтичането на домейна.
  • Добавете аларма на телефона си, за да получите известие поне 10 дни преди изтичането. Възможно е да пропуснете получаването на известията по е-мейл поради една или друга причина.
  • Подновявайте домейна си за повече години, за да не трябва да мислите за неговото изтичане всяка година. Това Ви носи допълнителни ползи свързани със SEO оптимизацията на сайта. За повече информация прочетете статията „За колко години да регистрирам домейна си„.

домейн

Виж още

Подобрения в мрежата и свързаността на сървърите

В NS1.bg в момента работим по подобряване на мрежата и свързаността, за да могат клиентите да се радват на бърз достъп до своите сървъри и уеб сайтове. Подобренията ще включат промени в няколко аспекта.

  • Подобрение на свързаността и добавяне на допълнителни интернет доставчици
  • Добавяне на нови мрежови устройства с по-голям капацитет
  • Подмяна на съществуващо мрежово оборудване с ново

server switch

Виж още

Let’s encrypt активиран на всички сървъри

Ще съобщим една новина с малко закъснение, но по-добре късно отколкото никога. Още преди повече активирахме Let’s encrypt функционалността на всички наши сървъри за споделен хостинг. Тази функционалност позволи на нашите потребители да имат безплатен криптиран достъп до техните уеб сайтове.

Какво е Let’s encrypt?

Let’s encrypt представлява система, която издава безплатни сертификати за сигурност за домейни. За да получите безплатен сертификат от Let’s encrypt е нужно да потвърдите, че притежавате домейна, за който искате сертификат. След пускане на заявката сертификатът се активира до 48 часа. За да бъде активацията успешна заявката не трябва да нарушава патенти или лицензи на други хора или фирми. Ако има такова нарушение сертификатът няма да бъде издаден. Повече за Let’s encrypt можете да прочетете на адрес https://letsencrypt.org.

lets-encrypt-logo

Виж още