NS1.bg посети WebIT 2018

webit 2018

Вчера приключи WebIT 2018, което се проведе в София до зала Арена Армеец. NS1.bg присъства на изложението, на което участваха около 5000 души от 80 страни. На събитието взеха участие над 250 представители на фирми от различни държави, които обясниха за своите продукти и техните предимства.

Аз имах честта да разговарям със създателите на редица иновативни фирми предлагащи услуги, които ме заинтригуваха и в същото време потвърдиха мнението ми, че в България има много качествени хора, които създават стойност не само за бизнеса тук, но и по света.

Почти 1 час си говорихме с Борис от Microweber, които разработват безплатен уеб сайт строител. Разказаха ми за него, което ме впечатли и със сигурност в следващите дни ще отделя малко време, за да го тествам лично.

Около час си говорихме и с графичния дизайнер Мартин от Pixel House Studio, който ми разказа за фирмата и неговите колеги.

Към края на събитието разговарях почти 2 часа с Виктор от Donatix, които са фирма за разработка на сайтове и мобилни приложения. Оказа се, че са клиенти на NS1.bg, а Виктор не скри доволността си.

С Николай Устамитев от MoitePari, който е дипломиран финансов консултант, разговаряхме за финансовата грамотност на хората и взимането на решения за закупуване на „големите неща в живота“. Разказа ми интересни случки от неговата практика и за развитието на финансовите консултации в България и чужбина.

Срещнах се и с редица чуждестранни фирми – иноватори в сферата на информационните технологии. Голямо впечатление ми направиха услугите на Mesensei, Webtexttool, Getuppo, Idea Hunt, Squeezely.

Със сигурност NS1.bg ще продължи да присъства на подобни събития, защото те дават възможност за запознанство с хора от различни сфери на информационните технологии, а тези контакти са много ценни.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*