Какви са ограниченията при VPS сървърите?

При виртуалните сървъри лимитите са свързани с процесорното време, рам паметта, трафика и дисковото пространство. Точните лимити могат да бъдат прегледани на сайта ни. При виртуалните сървъри съществува два вида памет – гарантирана и пикова. Гарантираната памет може да бъде използвана по всяко време от виртуалния сървър. Когато използва цялата гарантирана памет сървърът може да използва от пиковата само ако има свободна памет на сървъра, която не се използва и не е нужна на другите виртуални сървъри. Ако Вашият виртуален сървър започне да използва от пиковата памет трябва да помислите за преминаване на по-висок план с повече памет, защото ако докато Вашия сървър използва пикова памет и друг виртуален сървър има нужда от повече памет, която за него се явява гарантирана – в този случай процеси от Вашия виртуален сървър ще бъдат спряни, за да се освободи памет за другия сървър. Затова най-добрата практика е при достигане на лимита за гарантирана памет да се преминава на друг план с повече памет. Така Вашият виртуален сървър ще работи нормално.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Ако искате най-добрия хостинг за Вашия уеб сайт преминете към собствен сървър. Той ще Ви даде сигурност и пълна свобода на действие. Нашите облачни сървъри използват SSD дискове за максимална бързина и производителност. Свържете се с нас сега, за да получите допълнителна отстъпка.

Напишете коментар

Задължително поле*