Как да създам собствен php.ini?

Някои уеб сайтове имат нужда от индивидуални настройки на PHP, за да работят. Поради тази причина всички хостинг планове на NS1 позволяват на потребителя да създава собствен php.ini файл, от където да променя глобалните настройки на PHP, но само за неговия уеб сайт. Ако в хостинг пакета има много на брой уеб сайтове, потребителят може да създаде собствено php.ini за всеки от уеб сайтовете. Най-честите изисквания са свързани с дефинирането на индивидуална директория за записване на php сесиите или увеличаване на максималната оперативна памет, която може да бъде използвана от един php процес.

Създаването на собствен php.ini и управлението на настройките се осъществява през хостинг контролния панел cPanel. Отдолу можете да видите нагледно как точно се прави това.

1. Вход в MultiPHPINI Editor. Можете да го намерите в Software секцията на сПанел.
собствено php.ini

2. Избирате домейна, за който искате да създадете собствено php.ini, правите промените, които желаете и кликвате върху бутона Apply, за да запазите промените. С това сПанел автоматично ще направи нужните промени на сървъра и ще създаде индивидуален php.ini файл за вашия уеб сайт. Винаги можете да се върнете на тази стъпка, за да редактирате първоначално направените настройки или да добавите нови промени.

конфигурация на php.ini

Освен да правите индивидуални настройки за всеки от уеб сайтовете си, които се хостват в NS1, вие имате възможност и да избирате каква PHP версия да използвате. Научете как да промените php версията на вашия уеб сайт през сПанел в 2 стъпки.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*