Повече надеждност за вашите данни в облака

Умовете на гениите в нашия R&D отдел за иновации и подобрения не спират да мислят как да увеличават надеждността и качеството на хостинг услугите за потребителите на NS1 и разработиха система, която дава още надеждност и допълнителни ползи. Тук се засягат клиентите използващи Cloud VPS услуги и облачен споделен хостинг.

Какво получавате?

Освен архивните копия на вашите данни (бекъпи), които пазим на отдалечени сървъри, разработената система ще пази и две огледални копия на сървъра ви за последните 2 дни. Те ще бъдат от полза, ако нещо се случи със сървъра ви, което налага той да бъде възстановен изцяло от бекъп. Тази допълнителна „глезотия“ се добавя с цел увеличаване на стойността на услугата и допълнително спокойствие за вас, че има въведено още едно ниво за защита на вашите ценни данни.

Как се използват огледалните копия и защо са ценни за мен?

Огледалните копия на вашия сървър ще са изключително ценни, ако нещо се случи с вашия сървър и се налага той да бъде възстановен изцяло към предишно негово състояние, в което е работил. Те представляват още един слой на защита и застраховка, че имате още една карта, която да използвате при възникване на неприятна ситуация, подлагаща на риск данните ви. Ако файловата система на сървъра се счупи до такава степен, че бъдат загубени огромна част от данните, използването на огледално копие ще бъде най-бързият вариант, за да заработи отново вашия сървър по най-бързия начин. Като казвам най-бързия начин това наистина означава бързо, защото технологията за пазене на огледални копия позволява възстановяването на счупен сървър за секунди. Независимо дали на вашия сървър съхранявате 10GB или 10TB данни, възстановяването му към вчерашното състояние няма да отнеме повече от 30 секунди. Ако трябва да възстановите 10TB данни от бекъп, ще отнеме дни.

Как мога да използвам огледално копие?

Ако използвате управляем cloud VPS, това означава, че ние вече се грижим за вашия сървър и ще знаем преди вас, че нещо лошо се е случило, което налага използването на огледално копие. Потребителите на cloud VPS сървъри, които сами си ги управляват, могат да се свържат с отдел поддръжка и да поискат възстановяване на огледално копие.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*