Облачен хостинг. Обновление.

Инфраструктурата за облачен хостинг беше обновена

Обновлението на клъстера за облачен хостинг на NS1.bg беше приключено успешно по план. Това обновление включваше софтуерен ъпдейт и добавяне на допълнителни системни ресурси.

облачен хостинг

 

Добавихме 256GB RAM памет и 3.2TB SSD пространство. Добавихме нови сървъри в клъстера, за да има достатъчно чакащи ресурси, в случай че са необходими за съществуващите облачни сървъри или за активацията на нови.

Софтуерното обновление на клъстера за облачен хостинг

Той включва преминаването от версия 3.5 на версия 4.1 на софтуера за управление на нашия облачен хостинг OnApp. Това добави редица ползи за автоматизация на управлението на Вашия облачен сървър.

Допълнителни ресурси за облачните сървъри

Към текущите сървъри добавихме 2 нови облачни сървъри с 128GB RAM всеки и 24 процесорни ядра, за да предоставим възможност за посрещане на много нови посещения към сайтовете на нашите клиенти на облачен хостинг.

Заключение

Облачният хостинг продължава да се развива с бързи темпове от както се появи на пазара. Това ще продължи да се случва и в годините напред. NS1.bg смята да продължи да увеличава своето присъствие на пазара за облачен хостинг чрез интегрирането на най-новите системи и иновации в бранша. Основната причина затова е, че облачният хостинг дава на крайния клиент възможността да се възползва от ресурсите на собствен сървър без да има нужда да плаща колкото струва собствен традиционен сървър. При облачният хостинг клиента плаща колкото използва и има пълен контрол над софтуера и системните ресурси на сървъра. С новата система за управление на облачни сървъри в NS1.bg имате възможност да пуснете Вашия сървър на автопилот, при което системата за облачен хостинг автоматично ще добави допълнителна процесорна мощ, RAM памет или дисково пространство, стига да достигнете зададен от Вас лимит. Това означава, че ако в 4 часа през нощта посетителите към сайта Ви се увеличат и имате нужда от повече процесорна мощ, за да бъдат обслужени тези посетители без нарушаване на работата на сървъра, то това ще стане автоматично – системата ще добави нужния Ви допълнителен ресурс и Вашият облачен сървър ще продължи да работи безпроблемно.

Напишете коментар

Задължително поле*