SPanel v2: Хостинг платформа от ново поколение

Новата версия на SPanel е налична от днес и носи иновации, които ще променят хостинг индустрията и ще предоставят възможност на собствениците на сайтове да преминат на следващото ниво.

SPanel е платформа от ново поколение. Тя е решение от тип „всичко в едно“, която позволява на всеки онлайн бизнес да има собствен облачен сървър с висока надеждност, контролен панел, ежедневни бекъпи и снапшоти, управляван от експерти 24 часа в денонощието на достъпна цена.

Новият SPanel включва потребителски интерфейс, админ интерфейс и мощно API даващо възможност за лесно управление на сървъри и възможност за даване на достъп на трети лица, като уеб дизайнери, разработчици и крайни клиенти, до потребителския интерфейс, за да могат да управляват индивидуални хостинг акаунти. Собственикът на сървъра получава достъп до административен интерфейс, от където може да създава нови акаунти, да ги управлява, да следи състоянието на сървъра, неговото натоварване, използваното дисково пространство, RAM памет и процесорни ресурси, да рестартира услуги и много други.

В новата версия на SPanel е включена поддръжка за най-използваните уеб сървъри в света – Apache, Nginx, LiteSpeed Enterprise и OpenLiteSpeed, като последните два са доказано най-бързите в света за обработка и доставяне както на динамичното, така и на статичното съдържание в един уеб сайт.

Представяме ви потребителският интерфейс на SPanel

В новата версия на SPanel можете да предоставите директен достъп до контролния панел на вашите клиенти или разработчици. Това им позволява да управляват техните уеб сайтове, тъй като новият интерфейс разполага с всичко, от което се нуждае един собственик на уеб сайт в днешно време.

Добавяне/изтриване на пощенски кутии, домейни, събдомейни, бази данни, редактиране на DNS зони, създаване и връщане на данни от бекъп, редактиране на файлове през файл мениджъра, инсталиране на SSL сертификати, промяна на PHP версията или управление на вашите WordPress сайтове през SWordPress са само част от възможностите в новия много по-лесен и интуитивен интерфейс на SPanel.

Представяме ви администраторския интерфейс

SPanel v2 предоставя два интерфейса за управление. Единият е потребителският интерфейс, от където се управляват индивидуалните акаунти, а другият е администраторският интерфейс, от където се управлява сървъра и всички акаунти на него.

От администраторският интерфейс можете да създавате, триете и управлявате съществуващите акаунти на сървъра. Можете да променяте техните пароли, да контролирате дисковата квота и ограниченията по иноди (брой файлове и директории, които един акаунт може да създаде), да спирате и активирате акаунти, да променяте техните главни домейни и потребителски имена. В същото време можете да следите състоянието на сървъра, да виждате информация за конфигурацията на сървъра и информация за използваното дисково пространство, оперативна памет и натоварване на процесора. Освен това можете да следите състоянието на всяка услуга работеща на сървъра и да я рестартирате при нужда, а също така да следите състоянието на MySQL сървъра и заявките, които се изпълняват в момента.

Представяме ви OpenLiteSpeed – най-бързият уеб сървър в света

Новата версия на SPanel е по-добра от всякога. Тя поддържа и ви дава възможност да използвате най-бързият уеб сървър в света, с който да накарате сайта си да се зарежда светкавично. OpenLiteSpeed е доказано най-бързият уеб сървър в света за хостинг на уеб сайтове, а SPanel ви дава възможност да го ползвате безплатно и без ограничения в броя на хостваните сайтове.

Едно от най-хубавите неща около OpenLiteSpeed е възможността за използването на плугините за кеширане разработени за платената версия на LiteSpeed и то напълно безплатно. На този етап LiteSpeed имат безплатни кеширащи плугини за WordPress, Joomla, Drupal, Prestashop, OpenCart, Laravel, MediaWiki, XenForo, Shopware, с които вашият сайт ще се зарежда по-бързо от всякога.

Докато платената версия е 100% заместител на Apache поддържаща всички директиви в .htaccess, OpenLiteSpeed поддържа само mod_rewrite код, което в повечето случаи е напълно достатъчно особено при хостването на WordPress уеб сайтове, където ползите са изключително много.

Създаден за максимална сигурност и стабилност

Всички възможности около новата версия на SPanel са създадени с мисълта за висока сигурност и бързо зареждане на сайтовете. Всеки SPanel VPS е персонално конфигуриран за максимална производителност и ефективност. Всяка услуга работеща на сървъра е индивидуално конфигурирана в зависимост от спецификациите на сървъра, неговата натовареност и броят посетители, които обслужва. С възможността за следене на сървъра 24 часа в денонощието собствениците на сайтове могат да се възползват от услуга, която им дава спокойствие, че сайтът им ще е винаги онлайн.

Всички сайтове, които използват SPanel са защитени от SShield – система за сигурност, която блокира 99.998% от атаките към сайта ви, следи за хакерски атаки в реално време и ви уведомява при наличие на успешно злонамерено действие. При успешна хакерска атака ще получите детайлен анализ за атаката и засегнатите данни, а както и стъпки за поправянето на дупката в сигурността.

Управляемият VPS е вече достъпен

SPanel не е просто контролен панел. Това е платформа от тип „всичко в едно“, която прави управляемите VPS хостинг усулги достъпни. Вече не си заслужава да използвате споделен хостинг, тъй като неговото единствено предимство е ниската цена, за което плащате много в пропуснати ползи. В същото време споделеният хостинг не може да предложи нужната сигурност, стабилност и надеждност, от която имат нужда сайтовете в днешно време, в което все по-голяма част от пазаруването се случва онлайн и сигурността е най-големият проблем за сайтовете.

Споделеният хостинг е като живота в малък апартамент, част от голяма сграда, сравнен с възможността за живот в собствена къща с хубава градина.

SPanel ви дава възможност да имате „собствена къща с хубава градина“ за вашите сайтове и ви носи следните ползи.

  • Висока сигурност
  • Бързо зареждане на сайтовете
  • Собествен IP адрес
  • По-добри позиции в търсачките
  • Гарантирано доставяне на вашите имейли

Преминаване към SPanel и цени

Можете да персонализирате и конфигурирате вашият SPanel сървър на адрес https://www.ns1.bg/servers/cloudservers.php на цени от 20 лв. на месец с ДДС.

NS1.bg ще премести всички ваши сайтове към SPanel без допълнително заплащане и ще се увери, че преместените сайтове работят на новия сървър.

За преместването на всеки сайт се отделя персонално внимание от нашите експерти по миграциите, които са налични 24 часа в денонощието и могат да преместят вашите сайтове в избран от вас ден и час. Те ще отговорят на всеки ваш въпрос и ще ви помогнат с всички стъпки при миграцията към SPanel без прекъсване в работата на сайтовете ви и без загуба на данни.

Безплатен тест

Свържете се с нас за безплатен 7-дневен тест на платформата. Ще преместим вашия сайт без да плащате, а вие ще можете да видите разликата преди да сте платил и стотинка.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*