HTTP/2 поддръжка на всички хостинг сървъри

http2 хостинг

Преди няколко месеца cPanel добавиха официално поддръжка за HTTP/2 протокола. Той e разработен на базата на експерименталния SPDY протокол създаден от Google. Основните разлики свързани с миналата версия на HTTP протокола са свързани най-вече със скоростта на зареждане на уеб сайтовете. Протоколът работи както през криптирана, така и през некриптирана връзка между клиента и хостинг сървъра.

Въпреки това най-често използваните браузери като Firefox, Chrome, Safari и Internet Explorer са обявили, че ще поддържат HTTP/2 протокола единствено през криптирана връзка със сървъра. По този начин наличието на SSL сертификат става задължително за всеки уеб сайт в Интернет. С добавянето на AutoSSL поддръжка това не представлява никакъв проблем пред никой уеб сайт. AutoSSL дава възможност на всеки притежател на уеб сайт да ползва безплатен SSL сертификат за своя уеб сайт, който автоматично да се подновява преди изтичането му и автоматично да се инсталира без никаква намеса от собственика. Използването на SSL сертификат e крайно препоръчително, защото то спомага в редица направления свързани със сигурността на сайта. Криптирането на връзката прави почти невъзможно открадването на важна лична информация чрез подслушване на връзката, тъй като данните са кодирани с ключ, който се използва за тяхното декодиране. Освен това наличието на SSL сертификат създава по-голяма сигурност в посетителите на сайта и те са значително по-склонни да пазаруват и да използват кредитните си карти, за да закупуват услуги или продукти.

Чрез добавянето на HTTP/2 поддръжка всички уеб сайтове, които използват хостинг от NS1 могат да се възползват от допълнителните предимства на новия протокол и да се радват на по-бързо зареждане на своите сайтове. Използването на HTTP/2 носи само предимства както за посетителите на сайта ви, така и за самия уеб сайт. Предимствата са свързани със скоростта на зареждане, СЕО и криптиране на данните за по-висока сигурност. Все още не е започната работа по създаването на следващата версия на протокола, но и това ще се случи, като се има предвид, че това е един от най-използваните протоколи за комуникация в Интернет.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*