NS1 анонсира SSD облачни сървъри от 15 лв./м.

ns1 сървър

След като завършихме обновлението на всички SSD облачни сървъри, с което постигнахме до 20% подобрение в ефективността, в NS1 сме готови да анонсираме нова продуктова линия от SSD сървъри, които се управляват от клиента. В следствие на редицата оптимизации свързани с внедряването на новата система за управление на сървърите и настройката на облачната инфраструктура като цяло, имаме възможност да предложим SSD сървъри на най-конкурентните цени на българския пазар. Вложихме хиляди часове в изграждането и оптимизирането на облака, за да можем да намалим нашите разходи до такава степен, че крайният клиент да плаща над 50% по-малко за своя SSD сървър в NS1, отколкото ако го беше закупил от конкурентна компания.

Към тази нова услуга очакваме да се ориентират както физически лица, така и фирми с цел подобряване на сигурността на своите данни, възможност за пълен контрол върху своите онлайн проекти и възможност за използване на много повече системни ресурси, които може да предложи един SSD облачен сървър. Решението ще е изключително подходящо за уеб дизайнери и уеб програмисти, които имат нужда от евтини, но същевременно мощни сървъри, на които да тестват своя код и онлайн проекти по време на разработката им. До този момент те бяха принудени да плащат значително по-високи месечни такси, защото в България нямаше фирма, която да предложи сървъри с достатъчно системни ресурси на изгодни цени или да наемат сървъри от външни фирми като DigitalOcean и Vultr.

сървър от NS1

От днес NS1 предлага аналогична услуга на почти същата цена, а при по-големите планове цената е дори по-изгодна. Предимствата за използването на SSD сървър от NS1 са много. От една страна сървърът на клиента ще се намира и обслужва в България, което го прави значително по-бърз поради по-близката дистанция, а от друга страна клиентът ще може да се възползва от обслужване на български 24 часа в денонощието.

Цената на най-малкия сървър е 15 лв. на месец с включено ДДС и включва 25GB SSD пространство, 2GB RAM, 1 CPU ядро и 2TB трафик. В момента всички нови и съществуващи клиенти могат да се възползват от промоцията „плати за 3 месеца и получаваш 6“, с която ако поръчате сървъра за 3 месеца и платите 45 лв., ще можете да го използвате 6 месеца. Така месечната ви такса е под 10 лв. на месец, което за тези показатели е изключително изгодна оферта.

Предимства на SSD сървър пред споделения хостинг

SSD сървър

Да имате собствен сървър е най-доброто решение за вашия уеб сайт. Защо? Защото собствения сървър ви дава възможност да го настройвате и използвате според вашите изисквания. При използването на споделен хостинг сте задължени да използвате вече направената конфигурация от хостинг доставчика. Ако тя не е най-добрата за работата на вашия сайт, нямате какво да направите. SSD сървърите от NS1 са на толкова изгодни цени, че за почти същата сума вие можете да си купите сървър вместо да използвате споделен хостинг план. При споделения хостинг на един сървър се хостват много на брой сайтове. Ако има атака към един от сайтовете на сървъра, това може да афектира и вашия уеб сайт, при което той значително да се забави или да спре да работи. Ако използвате собствен сървър вие ще сте единствения потребител на него и няма да има възможност друг потребител да афектира работата на вашия сървър. Освен това ще разполагате със собствен IP адрес, който е критичен за изпращането на е-мейл съобщения. Най-честият проблем, който се случва при споделения хостинг е свързан с блокирането на IP адреси, при което никой от потребителите на сървъра може да изпраща е-мейл съобщения. При използването на собствен сървър потребителят разполага със собствен IP адрес, който няма как да бъде блокиран, освен ако потребителят умишлено започне да изпраща спам съобщения.

Пълен контрол и автоматизация

SSD сървърите се управляват изцяло от клиента, като NS1 дава пълен контрол на клиента над неговия сървър. От контролния панел клинетът може да извършва редица действия свързани с управлението на своя сървър.

  • Стартиране на сървъра.
  • Спиране на сървъра.
  • Рестартиране на сървъра.
  • Преинсталация на сървъра със същата или различна операционна система.
  • Достъп до конзолата.
  • Разглеждане на графики за натоварване на процесора.
  • Разглеждане на графики за изразходвания трафик.
  • Информация за използвано дисково пространство.
  • Преминаване към по-голям план.
  • Добавяне на различни екстри като бекъп пространство

Системна администрация за вашия сървър

Ако имате опит с администрирането на сървъри, но не сте сигурен в справянето с всички евентуални задачи свързани с управлението на вашия сървър, можете да разчитате на системните администратори на NS1 за помощ. Цената на тази услуга е 36 лв. на час с включено ДДС. Плащането става на интервали от минимум 30 минути.

Активация за 30 секунди

активиране на сървър за 30 секунди

В NS1 сме готови да задоволим изискванията на всички клиенти имащи нужда от сървърни ресурси. Ако бързате да стартирате нов проект или имате нужда от нов сървър, който да се активира без да чакате, ние имаме решение. Всеки SSD сървър се активира до 30 секунди и става достъпен за ползване. Архитектурата на нашия облак позволява да активираме десетки сървъри мигновено. По този начин сме готови да се справим с всички изисквания на клиентите за повече системни ресурси и нови сървъри, когато те имат нужда от тях.

Плащате 3 и получавате 6 месеца

сървър промоция

За ограничен период от време всички клиенти ще имат възможност да се възползват от промоцията с код за отстъпка „3=6„. Тази оферта не е за изпускане. Ако поради някаква причина не сте доволен от вашия сървър в 14 дневен срок след активацията му, ще върнем парите ви.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*