Скорост на сайта 1/4: Избор на подходящ сървър

Бързодействието на Вашия сайт е един от ключовите фактори за доброто представяне на онлайн частта на Вашия бизнес, както и удовлетворението на Вашите клиенти. Въпреки това множеството от сайтове все още не отговарят на съвременните изисквания за бързодействие. В NS1 винаги се стремим да затвърждаваме последните иновации и да стимулираме добрите практики в областта на уеб разработките и уеб хостинг. Поради тази причина стартираме серия в четири части „Скорост на сайта“, която има за цел да послужи, като наръчник на всеки, който би искал да научи повече за това, защо скоростта на сайта е от изключителна важност, както и начините да бъдат решени основните проблеми в областта.

Нуждата от бързина в софтуерното представяне става известна още през 1982 година, когато Walter J. Doherty публикува свое изследване в IBM Systems Journal, което демонстрира, че бързината, с която приложенията решават проблемите на потребителя, води до правопропорционалнo повишение в желанието на потребителя да ги използва. До този момент се е смятало, че закъснение от порядъка на 2000 милисекунди (2 секунди) е било приемливо, тъй като потребителите са мислели за следващата си задача, докато чакат настоящата да се изпълни.

Doherty доказва, че когато изпълнението на заявката на потребителя се случи за време равно или по-малко от 0.4 секунди, то приложението става пристрастяващо за потребителите. В негова чест наричат този праг на производителност „Праг на Doherty”.

Ако подобен феномен е доказан, защо продължаваме да наблюдаваме огромен брой бавни сайтове, когато разбираме нуждата от висока скорост вече повече от 30 години? Според нас най-вече заради липса на информация и повсеместно ниско качество на хостинг услугите. Когато става въпрос за скорост на сайт всичко започва с избор на подходящ сървър. В NS1 предлагаме светкавично бързи сървъри и гъвкави хостинг пакети, които могат адекватно да покрият нуждите на всеки уебсайт.

Ако искате да качите личен сайт или блог в мрежата, предлагаме икономичен споделен хостинг, който е напълно подходящ за сайтове с по-малък товар и по-ниска посещаемост.

Ако искате да качите целият си бизнес в мрежата и да продавате онлайн, NS1.bg разполага с мощни VPS и наети сървъри, които могат да се справят с изключително тежки натоварвания.

Предлагаме също така и SSD-базирани облачни сървъри за проекти и бизнеси, които изискват, не само максимална скорост, но и оптимална сигурност.
Сървърът е гръбнакът на всеки онлайн бизнес и заради това не трябва никога да се подценява.

Ако искате изключително качествен и бърз сървър, но все още не сте сигурен, кой план е подходящ за вашия уебсайт, можете да се свържете с един от нашите консултанти и да получите повече персонализирана информация.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*