SPanel – по-добър от всякога

Радваме се да ви уведомим, че вече е налична нова версия на SPanel – иновативна cloud платформа от тип „всичко в едно“ даваща възможност на всеки собственик на уеб сайт да има собствен управляем сървър с контролен панел и ежедневни бекъпи на достъпна цена.

Потребителски имейл интерфейс

Можете да достъпите потребителския имейл интерфейс на адрес www.vashiatdomain.com/webmail. В предишната версия на този адрес достъпвахте уеб базиран имейл клиент, от където можете да четете и изпращате имейл съобщения. В новата версия вече ще можете да управлявате цялостно пощенската си кутия, като имате възможност да създавате имейл пренасочвания, автоматични отговори, да променяте паролата на пощенската си кутия или да достъпите уеб мейл клиента, където да четете и изпращате съобщения.

Новият имейл интерфейс

Бързо и лесно създаване на автоматичен отговор

Управление на имейл пренасочване

Подобрена сигурност

Успяхме да сключим договор с една от най-известните компании за сигурност в уеб индустрията – Rack911. Те ще извършват регулярни одити на кода и ще тестоват сигурността на SPanel, за да сме сигурни, че разполагаме с ниво на сигурността отговарящо на съвременните стандарти.

Лесна за използване reCAPTCHA

В старата версия при всяко влизане в SPanel се изискваше ръчна проверка, че действието се извършва от човек, а не от бот. В новата версия такава ръчна проверка ще е нужна, само когато има съмнение за бот. По този начин блокираме опитите на ботовете да отгатват пароли и в същото време оптимизираме процеса за вход в системата.

Подобрени инструменти за миграция от cPanel

Новите подобрения автоматизират процеса по преместването и дават възможност на нашите администратори бързо, лесно и безусилно за клиента да местят сайтове от cPanel към SPanel, без прекъсване в работата на сайтовете.

Ако все още не сте чул за SPanel, ето малко повече информация за него. SPanel е платформа от следващо поколение от тип „всичко в едно“ за управление на cloud базирани уеб услуги. В него е включен контролен панел, система за сигурност, бекъп система и редица допълнителни инструменти правещи сайтовете по-бързи и предоставящи по-сигурна среда за тях с гарантирани ресурси.

SPanel разполага с администраторски интерфейс, потребителски интерфейс и мощно API, което значително улеснява управлението. От администраторския интерфейс можете да създавате, триете и управлявате съществуващите акаунти на сървъра. Можете да променяте техните пароли, да контролирате дисковата квота и ограниченията по иноди (брой файлове и директории, които един акаунт може да създаде), да спирате и активирате акаунти, да променяте техните главни домейни и потребителски имена. В същото време можете да следите състоянието на сървъра, да виждате информация за конфигурацията на сървъра и информация за използваното дисково пространство, оперативна памет и натоварване на процесора. Освен това можете да следите състоянието на всяка услуга работеща на сървъра и да я рестартирате при нужда, а също така да следите състоянието на MySQL сървъра и заявките, които се изпълняват в момента.

В потребителския интерфейс присъства всичко, което е нужно на един собственик на сайт, за да го управлява. Добавяне/изтриване на пощенски кутии, домейни, събдомейни, бази данни, редактиране на DNS зони, създаване и връщане на данни от бекъп, редактиране на файлове през файл мениджъра, инсталиране на SSL сертификати, промяна на PHP версията или управление на вашите WordPress сайтове през SWordPress са само част от възможностите на потребителския интерфейс.

SPanel поддържа най-използваните уеб сървъри в света – Apache, Nginx, LiteSpeed и OpenLiteSpeed. OpenLiteSpeed е доказано най-бързият уеб сървър в света, а SPanel ви дава възможност да го ползвате безплатно и без ограничения в броя на хостваните сайтове. Едно от най-хубавите неща около OpenLiteSpeed е възможността за използването на плугините за кеширане разработени за платената версия на LiteSpeed и то напълно безплатно. На този етап LiteSpeed имат безплатни кеширащи плугини за WordPress, Joomla, Drupal, Prestashop, OpenCart, Laravel, MediaWiki, XenForo, Shopware, с които вашият сайт ще се зарежда по-бързо от всякога.

SPanel беше създаден, за да поведе трансформацията на хостинг индустрията от остарелия споделен хостинг модел към значително по-сигурната и надеждна cloud VPS среда, която да отговори на съвременните изисквания на онлайн бизнеса.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*