Как да променя PHP версията на моя уеб сайт?

Независимо дали използвате споделен хостинг план, риселър хостинг или сървър, имате възможност да използвате различни PHP версии за вашите уеб сайтове. Контролирането на този процес се извършва през контролния панел cPanel. Това е много удобна екстра, защото ще ви бъде от ползва при обновяването на сайта ви, за да може да работи с най-новите версии на PHP. По този начин ще можете да тествате сайта си в отделна директория, за която да активирате различно PHP и оригиналният сайт ще работи без прекъсване докато сте готови за превключването към по-високата версия.

Промяната на PHP версията се извършва в няколко стъпки, които можете да видите отдолу.

  1. Вход в MultiPHP Manager
    промяна на php версията
  2. Избирате за кой уеб сайт искате да промените версията на PHP, избирате коя версия искате да бъде използвана и кликвате на Apply бутона.
    избиране на php версия

Това е всичко. В две лесни стъпки по всяко време на денонощието имате възможност да променяте версията на PHP за всеки един от вашите сайтове. От NS1 препоръчваме винаги да оптимизирате сайта си, за да може да работи с последната версия на PHP. По този начин той ще работи най-бързо, ефективно и сигурността ще е на по-високо ниво. Ако все още не сте го направил, разберете как да оптимизирате уеб сайта си, за да се зарежда възможно най-бързо и да плащате по-малко за хостинг.

Освен че можете да контролирате версията на PHP за всеки от вашите уеб сайтове, имате възможност да управлявате и нейните настройки чрез създаване на собствен php.ini.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*