Качествен и евтин хостинг от NS1

3bgПрез 1995-та година по-малко от 1% от световното население е използвал интернет. Малко повече от десетилетие по-късно броят на потребителите се е покачил до 40%. Немислимо е да закупим нещо преди да направим проучване за стоката и производителя в онлайн пространството. Разбира се, поради тази (а и много други) причина и броят на уебсайтовете расте и расте. В тази връзка уеб хостингът се превърна в един от бизнесите, които се популяризираха с огромна скорост в последните няколко години.

Доставчиците на уеб хостинг са тези, които публикуват уебсайтовете в интернет и имат грижата за техническата им поддръжка впоследствие. Това става с помощта на особено мощни компютри, наречени сървъри. На теория е възможно да поддържате Вашия уебсайт и от вкъщи, но шансът мощността на Вашия компютър да е достатъчна за целта е минимален. Към това се добавя и изискването за доста обширно ноу-хау от Ваша страна в областта на програмирането и технологиите. Поради тази причина по-голямата част от хората се оставят в ръцете на дадена хостинг компания. Напоследък покрай финансовите кризи и стремежът да се икономисва собствениците на бизнес се опитват да се насочат към най-изгодните уеб хостинг решения. Множество доставчици предлагат безплатни хостинг планове, които изглеждат на пръв поглед привлекателни, но в крайна сметка не се отразяват добре на представянето, скоростта и останалите характеристики на обслужваните от тях уебсайтове. Вместо това ние от NS1 предлагаме достъпни и ефикасни предложения и вземайки предвид последното, Ви препоръчваме да заложите на евтин хостинг и професионални услуги като заложите на нашите планове. А какви са и Вашите възможности?

Споделеният хостинг е подходящ за персонални уебсайтове или блогове. При тази опция Вашият уебсайт ще се намира на един и същи сървър с много други акаунти, т.е. Вие ще споделяте локацията и ресурсите с останалите потребители. Това може да е проблем ако уебсайтът Ви е с много посещения на ден, тъй като действията на останалите акаунти могат да окажат влияние върху достъпността и скоростта на Вашата страница. Ако посещенията на някой от уебсайтовете се покачат внезапно, то той ще използва голям процент от ресурсите в този момент, което означава, че останалите ще делят една малка част от тях и следователно ще работят по-бавно. Все пак, ако оптималната скорост не е приоритет за Вас, споделеният хостинг ще Ви се стори изключително изгодно решение, тъй като както ресурсите, така и разходите по сървъра се разпределят между акаунтите. Нашите планове варират между 3 и 15 лв./м., а в тях са включени и множество допълнителни услуги като безплатен бекъп и поддръжка чрез чат на Ваше разположение 24/7.

За малки и среди бизнеси е значително по-ефикасен виртуалният сървър (virtual private server – VPS). При него Вие отново ще се намирате на един физически сървър с други акаунти, но те ще бъдат много по-малко на брой. Основната разлика между виртуалния сървър и споделения хостинг се състои във факта, че при VPS-a акаунтите са разделени един от друг чрез виртуален слой. По този начин не се стига до никакво взаимодействие между отделните потребители. Вие ще заплащате точно за количеството ресурси, което използвате. Освен това, при увеличаването на трафика на Вашия уебсайт ще имате възможността да разполагате с по-голямо количество ресурси, което е важно за една компания, защото се предполага разрастване на бизнеса. А и при виртуалния сървър нивата на защита са много по-високи. Другите акаунти няма да имат достъп до Вашите файлове, защото няма да споделяте операционна система, и поради същата причина страницата Ви няма да е повлияна ако някой от другите акаунти стане жертва на кибератака. За онлайн магазини VPS е първият възможен и обикновено евтин хостинг вариант изобщо, тъй като те изискват наистина добра защита на данните на клиентите, както и при транзакциите с кредитни карти. Ще имате възможността и да инсталирате апликации по Ваш вкус, за да подобрите представянето на уебсайта Ви, именно поради факта, че няма да споделяте операционна система с останалите акаунти. Много от хората, заложили на VPS хостинг, използват сървъра и за други цели – като игрален сървър (например за Minecraft) или пък като място за сийдване на торенти. Този тип уеб хостинг обикновено се дели на управляван и неуправляван. От самото раждане на хостинг услугите до преди няколко години единственият възможен вариант беше неуправляваният виртуален сървър. При него всъщност собственикът на уебсайта се грижи за техническата поддръжка на сървъра. Това, разбира се, не е особено лесно, тъй като се изискват доста добри умения в програмирането, познания в областта на операционните системи, а и голяма доза време, за да работи сървърът максимално ефикасно. За да се спасят от притесненията около техническите аспекти, а и за да спестят време, много от собствениците на бизнес уебсайтове наемат сървърен админ, който да се грижи именно за тези въпроси. В крайна сметка обаче, това излиза доста по-скъпо от заплащането на управляван VPS пакет. NS1 ще Ви осигури напълно управлявана услуга – в наши ръце ще бъдат техническата поддръжка, обновленията и защитата на сървъра – чрез инсталация и актуализации на Firewall, а Вие ще можете да се фокусирате изцяло върху Вашия бизнес. За да контролирате работата на Вашия сървър ще използвате с лекота инсталирания от нас за целта cPanel.  Освен това гарантираме на нашите клиенти 99,9% ъптайм и технически екип, който ще бъде на Ваше разположение постоянно. Цените на нашите планове започват от 54лв./м., но можете да разгледате всички допълнителни услуги на сайта на NS1.

Наетият сървър е вариант за бизнес уебсайтове с наистина голяма посещаемост. При този тип уеб хостинг Вие на практика ще разполагате със самостоятелен сървър. Това е от изключително удобство, защото ако закупите собствен сървър, ще трябва да намерите подходящо място, където да го държите, а наетият сървър Ви дава всички предимства на тази опция като не изисква от Вас никакви усилия, тъй като хостинг компанията има грижа за физическата машина. Избирайки този вариант, Вие няма да споделяте ресурси с когото и да е и именно поради тази причина ще се радвате на възможно най-доброто представяне на Вашия уебсайт. Това е подходящият хостинг, когато изисквате максимална защита, тъй като абсолютно никой няма да има достъп до личната Ви информация. Разбира се, ще разполагате и със собствен IP адрес. Освен това, наетият сървър би Ви послужил оптимално ако имате по-специални изисквания към хардуера поради факта, че при него са възможни както модификациите по софтуера, така и тези по твърдия диск. Някои апликации работят единствено при определени настройки на хардуера и в такъв случай наетият хостинг ще Ви осигури възможността да ги инсталирате. Както при виртуалния сървър, наетият дава възможност за увеличение на количеството ресурси, които ползвате. Докато при VPS хостинга все пак трябва да се съобразявате с някакъв лимит в това отношение, наетият ще Ви осигури неограничени възможности. За повече информация относно различните пакети можете също да се информирате на нашата уеб страница.

Най-голямата иновация и бъдещето в уеб хостинга е SSD облачният хостинг. Голямото му предимство в сравнение с традиционните (гореизброени) хостинг планове е фактът, че Вашият уебсайт ще се поддържа не от един, а от мрежа от сървъри, която формира т.нар. облак. Това означава, че ако един от сървърите откаже по някаква причина, Вашият уебсайт ще остане достъпен и ще продължи да работи, ползвайки ресурсите, с които се снабдява от останалите сървъри. Подобна гаранция не съществува при никоя от останалите хостинг опции. При облачния хостинг имате възможността да повишавате, както и да понижавате количеството на ресурси, които изразходвате. Това е от особено значение ако уебсайтът Ви има по-голям трафик през определени периоди от годината. Освен това, защитата и сигурността на поверителната Ви информация също ще бъдат отлични. Няма да имате никакъв повод за притеснение по отношение на атаки от хакери, защото при евентуален проблем с един от сървърите, той веднага ще бъде заменен от друг. А SSD технологията е последната иновация в света на устройствата за съхранение. SSD (или Solid State Drive) е устройство, което за разлика от традиционната HDD (Hard Disk Drive) технология не извършва ротации при операциите с данни, т.е. то работи напълно електронно. Това прави скоростта на въпросните операции много висока и следователно скоростта, с която страниците на Вашия уебсайт зареждат, също. Освен това, при тези устройства шансът за изтъркване или пък повреда при транспорт е нулев, което значи, че няма да се безпокоите за евентуална загуба на данни, а и ще спестите пари от поправки. Немалък по значение е и фактът, че SSD-тата използват малко енергия, поради което щадят природата в пъти повече от старите устройства. Пакетите на NS1 ще Ви осигурят изключително мощни сървъри и техническа поддръжка, на която ще можете да разчитате постоянно.

NS1 включва в предложенията си и риселър хостинг планове. Този вид уеб хостинг предоставя възможността да се стартира собствена хостинг компания. Когато закупите риселър хостинг план, Вие всъщност получавате правата да препродавате хостинг услугите на Вашия доставчик. Всъщност ще заплатите за определено количество ресурси, които после ще разпределите между даден брой акаунти по Ваше усмотрение. Разбира се, в този случай Вие сами определяте плановете и техните цени. Цените на плановете от този вид обикновено са съвсем достъпни – при нас започват от 8лв./м. Най-голямото предимство на риселър пакетите се състои във факта, че техническата поддръжка остава в ръцете на Вашия хостинг доставчик. Той се грижи за конфигурацията, ъпдейтите и защитата на сървъра докато Вие можете да се занимавате с намирането и обслужването на клиентите си на спокойствие. Стартирането на собствена хостинг компания е добър начин да изкарвате прилични и сигурни месечни доходи без дори да излизате от вкъщи. Именно поради тази причина бизнесът с уеб хостинг набра огромна популярност в последно време. Трябва обаче да имате предвид, че по всяка вероятност ще се наложи да изчакате година-две докато си осигурите солидна клиентела, от която да печелите сериозно, въпросът е единствено да не се отказвате. На сайта на NS1 ще откриете евтини хостинг пакети и при риселър хостинг плановете. Както споменахме при описанията на останалите ни предложения, ще Ви бъде осигурена техническа поддръжка 24/7, а в допълнение към това – система за архивиране, антиспам защита, мощни сървъри и много други екстри.

При всички положения можем да Ви посъветваме да не се доверявате на компаниите, предлагащи безплатни хостинг услуги. Обикновено безплатният хостинг се отразява негативно на професионалния имидж на уебсайта, тъй като неговият домейн ще е обвързан с този на хостинг компанията, а самата страница ще е задръстена с реклами, защото това е начинът на доставчиците на безплатен хостинг да печелят от своите клиенти. Много от собствениците на бизнес се подлъгват по тези на пръв поглед изключително изгодни предложения, но е добре да имате предвид, че безплатните услуги траят около година, след което ще Ви се наложи да заплатите такса за подновяване или пък ъпдейтване. Дори WordPress, които предлагат безплатни хостинг услуги, не разрешават инсталацията на някои от техните плуг-ини, когато уебсайтът използва безплатен хостинг. Освен това, подобни платформи често биват затворени неочаквано и не дават възможността да се свали темата на сайта, т.е. отново ще се наложи да се занимавате с неговия дизайн и съдържание. Безплатният хостинг е всъщност някаква погрешна представа за икономия, но ако държите на Вашия бизнес, то инвестицията в тази услуга е решението в правилна посока. Винаги е по-добре да се доверите на евтин хостинг пакет, тъй като той ще Ви със сигурност ще Ви даде много повече преимущества, отколкото безплатния.

Уеб хостингът е от изключително значение за Вашия бизнес имидж. В ерата, в която интернетът заема една огромна част от нашето ежедневие, всяка компания се нуждае от собствен уебсайт. Това дава възможност за бързо и лесно набиране на заинтересовани клиенти, но и сигурна комуникация между тях и служителите. Разбира се, скоростта и представянето на Вашия уебсайт са първото впечатление, което те ще получат за бизнеса Ви. Бавно зареждащите страници със сигурност биха отблъснали всекиго и обратното – добре поддържаният и работещ уебсайт никога не остава незабелязан. Всички тези аспекти са свързани с избора на хостинг доставчик и план. За различните по големина и предназначение страници са подходящи различни пакети. Надяваме се, че сте успели сами да се уверите в голямото разнообразие от хостинг планове, които NS1 може да Ви предложи. Имате възможност да изберете между споделен, VPS, нает, SSD облачен и риселър хостинг. Всеки от тях се характеризира с различно количество ресурси, един или мрежа от сървъри, самостоятелно или несамостоятелно ползване, възможности за модификация на софтуера и хардуера и много други параметри. Ако имате затруднения и въпроси или не сте сигурни кое е правилното решение за Вас, винаги можете да се свържете с наш оператор чрез чат. Ние предоставяме на нашите клиенти евтини хостинг решения, но им осигуряваме оптимална поддръжка и качество.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*