Сайтовете на SPanel сървъри още по-бързи

Знаен факт е, че от бързината на зареждане на вашия сайт зависи до колко ще се хареса от Google и на коя позиция ще го показва в резултатите от търсене. Друг знаен факт е, че по-голямата част от собствениците на сайтове не знаят как или не са оптимизирали сайтовете си, за да се зареждат бързо. Трети знаен факт е, че голяма част от посетителите напускат сайта, ако той зарежда за повече от 3 секунди. Затова решихме да направим промяна, с която да забързаме сайтовете на потребителите използващия нашия контролен панел sPanel.

Как да накарам сайта ми да се зарежда бързо?

Има редица стъпки, които трябва да бъдат изпълнени, за да постигнете висока ефективност и бързо зареждане на вашия сайт. Една от основните стъпки е компресирането на статичното съдържание. То се осъществява от страната на вашия сървър и намалява размера на данните, които трябва да се изпратят до посетителя на вашия сайт. Колкото по-малко информация трябва да бъде трансферирана, толкова по-бързо ще приключи процеса по зареждане на страницата ви. Компресирането на статичното съдържание помага за значителното намаляване на размера на сайта и може да го забърза до 15%.

Активиране на GZIP компресия за всички сайтове

За да забързаме сайтовете на потребителите, които са забравили да активират gzip компресията, за да оптимизират сайтовете си, ние решихме да го направим вместо тях. Активирането на тази функционалност става чрез добавянето на определен код в .htaccess конфигурационния файл за сайта ви. Ако не сте го направили все още, не се притеснявайте. Gzip компресията е вече активирана за всички сайтове на управляеми виртуални сървъри със sPanel контролен панел, който разработихме, за да ви спестим таксата от 30 лева на месец за cPanel, където за да използвате gzip, трябва да го активирате ръчно.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*