WordPress обновление до 4.7

Преди няколко дни излезе новата версия на WordPress – версия 4.7. В нея има много промени – както функционални така и графични. Една от основните промени е свързана с темата по подразбиране, с която идва WordPress след инсталация. Тя е променена на Twenty Seventeen и тази тема е насочена повече към изграждането на бизнес уеб сайтове отколкото на блогове. Не е тайна, че милиони уеб сайтове по света се управляват от системата WordPress. Това може би е една от основните причини да се наблегне на бизнеса в разработката на новата тема по подразбиране. Друга важна промяна е свързана с вградения текстов редактор, където хората използващи WordPress прекарват по-голямата част от времето си. Добавена е възможност за използване на клавишни комбинации за достъп до определени функции в редактора.

WordPress 4.7 идва с включена поддръжка за видео. Потребителят има възможност да вмъква видео в хедъра на сайта, за да изглежда по-динамичен и ориентиран към по-лесно реализиране на доверие и продажби.

Тъй като WordPress е най-използваната система за изграждане на уеб сайтове, интересът на хакерите към нея е голям. Ако използвате WordPress и все още не сте обновил версията до 4.7 сега е моментът да го направите като влезете в администраторската част. Ако срещате трудности с тази процедура не се колебайте да се свържете с нас без значение дали ползвате споделен хостинг план или сървър. Не забравяйте, че можете значително да улесните работата си чрез активиране на автоматично обновяване на вашия WordPress уеб сайт чрез добавяне на следния ред в конфигурационния файл wp-config.php.

define(‘WP_AUTO_UPDATE_CORE’, true);

При появата на нова версия на системата вашия уеб сайт автоматично ще бъде обновен до нея без нужда от ръчна намеса. Не се колебайте да се свържете с нас, ако желаете да активираме автоматично обновление на WordPress за вашия уеб сайт. Съществува възможност за активация на автоматично обновление и на плугините, които са инсталирани от вас. Активирането на тази функционалност не крие рискове стига да не сте правили ръчни промени по плугините, тъй като те ще бъдат заличени при автоматичното обновяване.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*