Още по-бързи сайтове с PHP-FPM

Дори след добавянето на системата за сигурност SShield, която блокира 99.998% от атаките към сайтовете, продължаваме да търсим още методи за увеличаване на сигурността и бързината на сайтовете.

Почти всички сайтове в днешно време използват PHP. Решихме да разгледаме възможностите за оптимизация при изпълнението на PHP кода, така че да извлечем още ползи за по-бързо отваряне на сайтовете. Изследванията ни показаха, че PHP най-бързо се изпълнява при използването на PHP-FPM среда. Затова веднага започнахме собствени тестове, които потвърдиха твърденията онлайн. След това започнахме работа по интеграция и преминаване от suPHP към PHP-FPM на виртуалните сървъри със SPanel контролен панел.

PHP-FPM по подразбиране на всички виртуални сървъри

Всички сървъри със SPanel вече използват PHP-FPM по подразбиране. SPanel е контролен панел, който е напълно съвместим със cPanel и спестява на потребителя 30 лева на месец. cPanel все още не поддържа PHP-FPM като метод по подразбиране за изпълнение на PHP. Тази възможност ще се случи един ден и тогава ще преминем към нея, и на сървърите за споделен хостинг.

В момента PHP-FPM се използва по подразбиране на всички нови виртуални сървъри с контролния панел на NS1 – SPanel. Резултатът е още по-бързи и още по-сигурни сайтове. PHP-FPM не просто забързва сайтовете, но и ги прави по-сигурни. Изпълнението на PHP се случва в изолирана среда за всеки потребител. По този начин той не може да се бърка в нещата на други потребители на същия сървър. Яко а? 🙂

Как да имам максимална бързина и сигурност?

Използването на собствен сървър е най-сигурното решение за всеки уеб сайт. С навлизането на облачните услуги виртуалните сървъри станаха по-достъпни, а с изграждането на SPanel – по-достъпни от всякога. Съберете собствен сървър с гарантирани ресурси и управление, SPanel контролен панел, Nginx интеграция с PHP-FPM и SShield, за да получите едно цялостно, сигурно и надеждно решение за сайта ви. А вие все още ли използвате споделен хостинг?

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*