NS1.bg – преглед на отминалата 2016-та година

Отмина още една успешна година за нас в уеб хостинг бизнеса. Отново се разрастнахме в различни направления, за които ще пишем по-надолу в публикацията с повече подробности. Сключихме партньорски отношения с ключови фирми от цял свят. Това ни помогна да увеличим качеството на нашите хостинг услуги и да задържим цената непроменена въпреки по-високите разходи. Тях се стремим да покрием сами вместо да ги прехвърляме към клиентите изцяло както обикновено се случва. Целта е да продължим да бъдем една от най-конкурентните фирми предлагащи уеб хостинг и домейни на българския пазар.

Основен преглед

Няма да пиша какво се случи в NS1.bg хронологически. Вместо това ще изброя основните събития, които се случиха във фирмата през 2016-та. Една от основните промени беше свързана с обновяване на инфраструктурата и сървърите. Подобрихме мрежата и свързаността с чужбина, за да могат сайтовете на нашите клиенти да се отварят бързо за посетителите не само от България, но и от цял свят. В началото на 2017-та сме планирали допълнително увеличаване на капацитетите, което да ни подсигури стабилност в следващите 2-3 години. Продължаваме да залагаме на Cisco Enterprise мрежово оборудване с двойно подсигуряване на хардуерно и мрежово ниво.

Сървърите бяха обновени, за да могат сайтовете да се зареждат още по-бързо и да имаме възможност да кешираме почти всички бази данни. RAM паметта беше увеличена до 4 пъти на отделни сървъри. Операционната система беше обновена до CentOS 6.

15% увеличение на нови клиенти

През 2016-та постигнахме 15% увеличение на клиентите. Този ръст увеличава нашето желание за полагане на все повече и повече усилия за постигане на по-високи резултати през 2017-та.

Над 95% удовлетвореност на клиентите

Това е най-важното постижение за нас. То ни дава знак, че вървим в правилната посока. Над 95% от клиентите ни са доволни от предоставената от нас хостинг услуга, което е страхотен резултат. С него можем успешно да се наредим и до значително по-големи хостинг фирми от нас работещи на световния пазар.

40% увеличение на служителите

Тъй като сме на хостинг пазара от почти 15 години много добре знаем, че хората са най-ценния актив на всяка фирма. Намирането на правилните хора е дълъг и труден процес. Един от най-големите проблеми, които могат да се случат на една развиваща се фирма, е ръстът да доведе до влошаване на качеството поради липса на квалифицирани кадри за обслужването на новите клиенти. През 2016 наехме нови служители, с които увеличихме персонала с ~40%, което ще ни позволи да увеличим темповете на нашето развитие през 2017.

Подобрение на услугата облачен хостинг

Преди 3 години стартирахме първия в България публичен облак със 100% SSD дискове. През 2016-та направихме подобрения на системата, която довете както до увеличение на производителността, така и до подобряване на услугата като цяло и сигурността на данните на клиента. По-голямата част от ключовите ни партньори през 2016-та преминаха на SSD облачни сървъри. Свързаността на облака беше увеличена от 1Gbps на 40Gbps при двойно резервиране на всяко ниво.

Подобрения в споделения уеб хостинг

Увеличихме параметрите на хостинг плановете отново без промяна в цената. Отново ние въвеждаме нещо ново на българския хостинг пазар и това е уеб хостинг с неограничено дисково пространство.

Увеличение на параметрите на риселър хостинг плановете

Риселър хостинг плановете получиха своята инжекция, при която беше увеличено дисковото пространство и ограничението за трафик беше премахнато.

Обновление на параметрите на виртуалните сървъри

Увеличихме параметрите и цената отново остана същата.

Дадохме възможност за бърз и евтин старт в Интернет

Ние инвестираме в бъдещето и докато останалите хостинг фирми предлагат промоции, при които обвързват клиента с предплащания за по няколко години, ние даваме възможност на клиента да си позволи бързо и лесно да стартира своето онлайн присъствие. Вярваме, че целта на всяка фирма не трябва да се изразява само във финансово изражение, но и добавена стойност за обществото като цяло. Ние сме първата хостинг фирма в България. Приемаме за наш дълг да подобряваме хостинг средата в нашата страна. Даваме възможност на физически и юридически лица, които все още нямат онлайн присъствие да създадат лесно уеб сайт и да го публикуват.

Благодарим на всички клиенти, че ни се довериха през 2016!

Ще се радваме да работим с Вас и през 2017!

Честита и ползотворна Нова година!

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*