WordPress контролен панел за лесно управление

Не е тайна, че WordPress е най-използваната платформа за създаване на уеб сайтове. Поради високата си популярност взехме решение да създадем контролен панел, който да улесни управлението на WordPress сайтовете. Контролният панел дава възможност на всеки потребител да инсталира или изтрива инсталация с един клик, да променя админската парола, да активира или спира автоматичното обновяване на ядрото, темите и плугините, а както и да заключва WordPress, за да не може да бъде хакнат.

Контролният панел за WordPress е включен безплатно към всеки управляем SSD облачен сървър от NS1.bg, който е активиран с нашият панел за управление на сървъра. Той също е включен безплатно и е съвместим със cPanel.

Инсталацията на нов WordPress сайт става лесно и отнема няколко секунди.

install wordpress

Няма ограничение за броя инсталации, които можете да управлявате. След инсталирането на няколко сайта, контролният панел изглежда така.

wordpress контролен панел

В първото поле, където пише инсталация, е адресът, на който е инсталиран WordPress. По подрабиране всяка инсталация е с включени автоматични ъпдейти на ядрото, плугините и темите. Това е така, защото необновяването на WordPress е една от топ причините за неговото хакване. Крайно препоръчително е да не изключвате автоматичното обновление, освен ако наистине знаете защо го правите и защо се налага. При изключено автоматично обновление ще трябва сами ръчно да се грижите за поддържането на последната версия на WordPress, за да избегнете хакване.

Ако забравите администраторската парола за вашия сайт, можете да я смените за няколко секунди чрез кликване върху иконката на ключа срещу инсталацията, за която искате да смените паролата.

wordpress парола

А ако искате да се отървете от дадена инсталация, просто кликвате на червената икона с X-а. Ще се покаже съобщение, на което трябва да потвърдите, че желаете да изтриете сайта.

wordpress uninstall

Нашият WordPress контролен панел за управление на инсталации не просто върши действията, които описах отгоре. Той прави много повече, но то остава невидимо за потребителя. При инсталацията на нов сайт се извършват редица действия по подобряването на сигурността. Тези действия не се извършват от потребителите ръчно поради няколко причин.

  • Подценяват проблемът за сигурността.
  • Не знаят какво да направят.

Използването на сложна парола и редовното обновление на WordPress са само част от добрите мерки за подобряване на сигурността. Ние създадохме една нова мярка, която значително увеличава сигурността на вашия WordPress сайт. Контролният панел има опция Заключване за всеки от вашите сайтове. Когато е активирана никой не може да променя вашите файлове или да качва нови на сървъра. По този начин хакер не може да добави зловреден код в сайта ви и да го компрометира. В същото време сайтът продължава да работи нормално и вие да го администрирате както обикновено. Можете да добавяте нови статии, снимки и т.н.

Инсталирането и управлението на вашия WordPress от контролния панел на NS1 ще подобри сигурността за вашия сайт и ще го направи изключително труден за хакване. Ако използвате SSD облачен сървър, ще можете да се възползвате и от бързината на Nginx уеб сървъра, така че сайтът ви да се зарежда в рамките на секунда.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*