Защо Google ви харесва ако имате SSL сертификат на сайта си?


До скоро SEO специалистите ни съветваха да не правим HTTPS версия на сайта си, ако това не е абсолютно наложително, тъй като Google не позиционира добре подобни сайтове. А само до преди няколко години, търсачката дори не искаше да индексира повечето SSL защитени сайтове. Сега обаче нещата стоят малко по-различно.
 

SSL-google

Миналата седмица в блога на Google Webmaster tools, официално излезе информация, че ако сте с HTTPS версия на сайта си, това вече е сигнал за по-доброто му класиране в Google. Наистина добри новини! Все пак, за сега, тежестта на този сигнал е малка в сравнение с тази, която носи висококачественото съдържание, например. От Google обаче казват, че с времето е напълно възможно това да се промени и сайтовете, които имат SSL сертификат да се класират с още по-голямо предимство от тези, които са с HTTP версия.
 
Подкрепяме на 100% Google в това решение.
Както можете да се убедите, ние също защитаваме вашите данни, когато сте на сайта на НС 1 чрез SSL сертификат, предоставящ криптирана връзка.
Също така предлагаме няколко вида SSL сертификати за клиентите си, с които можете да защитите вашия уеб сайт. Това са Geo Trust и Comodo SSL сертификати.
 
Ще се радваме и ние да допринесем заедно с Google, поне малко, в прeвръщането на интернет в едно по-сигурно място. Именно затова решихме да ви предоставим промо код, с който ползвате 30 % отстъпка при поръчване на RapidSSL сертификат, до края на месец септември, 2014 г.
 
Единственото нещо, което трябва да направите при поръчка на SSL сертификат от НС 1 е да въведете следния промо код:
 ns1ssl
 в полето „Код за отстъпка”.
 
Ако имате нужда от помощ, ние сме винаги насреща, затова не се колебайте и за миг да ни потърсите по чат, e-mail или да пуснете тикет в нашата система.
 
Приятно защитено сърфиране в мрежата.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*