Какво е хостинг ? Видове хостинг.

Какво е хостинг ?

какво е хостинг

Ако тепърва започвате да изграждате Вашето онлайн присъствие / уеб сайт със сигурност ще стигнете до въпроса как да накарате Вашия уеб сайт да се вижда в интернет, хората да могат лесно да го намират и той непрекъснато да работи. Ако уеб дизайн фирма изгражда Вашия уеб сайт те ще имат отговор на този въпрос, но ако Вие искате сам да го направите, тогава тази статия ще отговори на въпроса Ви.

Уеб хостинга е услугата, която дава възможност на уеб сайтовете да са видими в интернет и да бъдат достъпвани. За да се случва това е нужно сайтът да е публикуван на компютър/сървър с непрекъсната връзка до интернет. Услугата хостинг се формира от редица спецификации, като най-важните са дисково пространство и трафик. От тях зависи колко данни ще можете да съхранявате онлайн и колко на брой посетители ще могат да посетят сайта Ви преди трафика да свърши. Трафикът е горивото на уеб хостинг услугата. На въпросът какво е хостинг отговарят редица уеб сайтове в интернет. По-голямата част са на английски език. Можете да прочетете https://en.wikipedia.org/wiki/Web_hosting_service.

Какво е хостинг? Видове хостинг.

На въпроса какво е хостинг не може да се отговори еднозначно. Хостинга се разделя на няколко основни вида.

– Споделен хостинг

– Риселър хостинг

– Виртуални сървъри

– Облачни сървъри

– Наети сървъри

В зависимост от нуждите и изискванията на уеб сайта Ви се избира подходящия хостинг вид и план. Споделеният хостинг е подходящ за по-малки сайтове. Риселър хостинга е подходящ за управление на хостнига на много на брой уеб сайтове. Използва се главно от уеб дизайнери за хостинг на собствените им проекти. Виртуалният сървър е за по-натоварени сайтове, а също и по-голяма сигурност. Облачният хостинг е най-отпимизираният вариянт, при който плащате точно толкова колкото използвате. Този вид хостинг набра много голяма популярност в последните 2 години. Наетият сървър е най-сигурният вид хостинг, който се използва за хостване на много натоварени уеб сайтове и дава пълна свобода на потребителя на хостинг услуга.

Напишете коментар

Задължително поле*