Как да маркетирате успешно хостинг услуги

Живеем във век на дигиталните иновации и технологиите се развиват постоянно с бизнеса и обратно. Твърдение, от което NS1 не прави разлика.

Не само има нарастваща конкуренция в рамките на определена индустрия, но и между различните индустрии. Именно по тези причини успешните бизнеси и пионери в определена област, като доставчици на евтини и достъпни хостинг услуги, често публикуват в интернет пространството многобройни статии и други подобни материали, в които споделят най-добри изпитани практики и знания относно начините за успешен маркетинг на уеб хостинг, риселър хостинг и хостинг услуги като цяло.

Ето някои полезни съвети от NS1, които са важни и се отнасят не само за нашите клиенти, които ползват риселърски планове, но и за всеки, който има желание да започне или е в самото начало на своето хостинг приключение.

Добре познатият метод „от дума на дума“

Използвайте подходящите поводи, за да разкажете на хората, с които се срещате за бизнеса си. Не само това, което правите, но и каква е стойността в него и как може да бъде полезна за бизнес нуждите на събеседника Ви. Не трябва да се бъркате, разбира се, с типичния досаден продавач, който е припрян в речта си, изцяло вглъбен в идеята да продава и изобщо не се вслушва в интересите на другата страна.

Ето и няколоко примера за това, какви ползи бихте могли да посочите за хостинг услугите си:

– Допълнителни инструменти, като SEO оптимизация, автоматичен инсталатор на скриптове и др., които са включени в хостинг плановете, които предлагате.

– Възможността да промените плана или вида хостинг услуга по всяко време в зависимост от вашите нужди. Пример тук можем да дадем с плановете ни за SSD Cloud сървъри – преминаване от план Стандард към Бизнес.

– Удобен за потребителя контролен панел, който не изисква технически умения, за управление на услугата

– Опциията за автоматично плащане ще помогне на Вашите клиенти да избегнат прекъсване на услугата поради закъснение.

SEO оптимизация и инструменти

Независимо дали предлагате евтин споделен хостинг или cloud сървъри на по-високи цени, Вашите потенциални клиенти трябва да разпознават вашата марка и уеб сайт. С други думи, не подценявайте силата на SEO, която може да подобри вашия хостинг прогрес. Някои хостинг планове могат дори да включват безплатен инструмент за SEO, ако се стремите да осигурите всичко това, но междувременно да запазите конкуретната си цена, точно както при уеб хостинг плановете от NS1.

Блог, често задавани въпроси и др.

Защо да спирате само с един похват, когато има толкова много изпитани практики, с които да продавате хостинг услугите си онлайн?

Уверете се, че обогатявате съдържанието на уеб сайта си със смислена и образователна секция за знания, блог или често задавани въпроси, така че бъдещите ви клиенти да могат да разберат по-добре вашите услуги и как те могат да се възползват максимално от тях. Важно е да напишете своето собствено съдържание така, че да е истинско, да е свързано с вашата фирма и да се уверите, че ще избегнете проблеми с авторските права.

Социални медии

Не всеки бизнес е подходящ за маркетинг в социалните медии, но в зависимост от вашата целева група, присъствие в социалните медии чрез изграждането на Facebook страница, редовните tweets в Twitter и т.н. могат да бъдат маркетинговото решение за вашия хостинг бизнес.

Ангажирайте клиентите си в социалните медии с интересни публикации и статии, информирайте ги за най-новите ви промоции и най-търсени планове. Също така не забравяйте да „говорите“ с потенциалните си клиенти там, като им осигурите отговори на техните запитвания.

Можете също така да обмислите блогове и форуми където да установите присъствието си като надежден хостинг доставчик.

Останете „фокусирани“

Целта е ключ към успешното управление на хостинг бизнеса, тъй като хостингът се използва в различни индустрии. Определете целевата си група внимателно и се придържайте към нея. Вашите онлайн маркетингови усилия трябва да бъдат съсредоточени върху избраната от Вас целева група, независимо дали предлагате евтин уеб хостинг,  незабавна активация на риселърски планове или друго предимство, което да ви отличи от конкуренцията.

Чист дизайн

Технологията предлага многобройни възможности за изграждане на луксозен уеб сайт с много фантастични анимации, видеоклипове и звуци, които могат да бъдат на всяка страница на вашия уеб сайт.

Важно е да поддържате уебсайта си с прост и елегантен дизайн, за да постигнете успешен маркетинг на хостинг услугите си.

Като добавена стойност можете да показвате препоръки и рейтинги за удовлетворените си клиенти на уебсайта си, като така ще изградите доверие и надеждност във вашата фирма.

В заключение, първо поставете целите си и целевата си група и разгърнете най-често срещаните и най-добри практики за маркетинг на хостинг бизнеса си онлайн, като започнете с евтин риселър хостинг план и изграждане на маркетингова стратегия с тези 6 лесни стъпки.

Борислав Тонев

Автор

Борислав е копирайтър с набито око за детайла и увлечение по информационните технологии, което датира от детството му. През годините, той е писал за огромно разнообразие от най-различни теми, но признава, че най-вълнуващото предизвикателство за него е да разбере как работи модерният онлайн свят и да предаде знанията си на читателите.

Напишете коментар

Задължително поле*